Ingredience
Postup
- Z droždí, lžíce cukru, polovičního množství vlažného mléka a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.
- Do zbylých prosátých obou druhů muk vmícháme špetku soli, nastrouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru, zbylý cukr, vanilkový cukr a žloutky. Pak přidáme vykynutý kvásek, částečně propracujeme a nakonec přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho na teplém místě kynout asi 60 minut. Během doby kynutí těsto dvakrát zlehka propracujeme.
- Z vykynutého těsta uhněteme 10 malých bochánků, položíme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme znovu na teplém místě 30 minut kynout. Pak potřeme povrch rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou, kterou si připravíme z másla, cukru a polohrubé mouky.
- Takto připravené bochánky necháme ještě 10 minut kynout a pak pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
- Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a pak postupně přimícháváme tvaroh. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a lehce vmícháme do připravené náplně. Náplň přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Vychladlé bochánky podélně rozkrojíme. Na spodní díl nastříkáme krém a přiklopíme horním dílem.