Pražma v papilotě s polentovými hranolky

Vyměňte vánočního kapra za mořskou pražmu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na hranolky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    765 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3201 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    43,0 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    61,5 g

    98 %

    90 %

  • Tuky

    37,7 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. tymián otrháme od stonků a v kastrolu vše orestujeme na dvou lžících olivového. Nakonec zalijeme vodou, přivedeme k varu a za stálého míchání metlou vmícháme polentu. Na mírném plameni provaříme asi 5 minut a vlijeme do hranaté misky, vyložené pečícím papírem. Vychladlou polentu krájíme na hranolky dlouhé asi 5 cm.
  2. Ustřihneme 2 pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40?cm. První papír položíme doprostřed plechu a naklademe na něj polovinu citronových plátků a polovinu na plátky nakréjeného česneku. Navrch umístíme osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložíme do břišní dutiny. Bylinky poklademe na rybu, pokapeme olivovým olejem a vínem. Nakonec překryjeme druhým listem pečicího papíru a zakroutíme okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 35 minut. Podáváme ozdobené zbytkem bylinek s polentovými hranolkami.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.