Ingredience
Postup
- Med rozpustíme s cukrem, máslem a mlékem. Dobře metličkou promícháme a odstavíme. Vedle smícháme sodu s octem a horkou medovou směs na to nalijeme. Přidáme polovinu prosáté mouky, vejce a vytvoříme lepivou kaši.
- Zbylou polovinu mouky prosijeme na vál, přilijeme lepivé těsto a nejdříve pomocí vařečky a posléze rukami vypracujeme na hladké těsto. To zabalíme do potravinové folie a uložíme ho na suché a teplé místo 30 minut odpočinout.
- Těsto rozdělíme na 5 částí a každou rozválíme na kulatý plát o průměru asi 26 cm. Pláty položíme na plechy vyložené pečicím papírem s jeden z plátů posypeme vlašskými ořechy.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 7 minut. Hotové pláty necháme vychladnout a pokud nejsou všechny stejně velké, seřízneme je.
- Máslo nastrouháme a společně s zkaramelizované salko vyšleháme do sametového krému. V misce promícháme med s rumem. Pláty korpusu potřeme nejprve medovou směsí a pak karamelovým krémem. Jako poslední položíme plát s ořechy.
- Zbytkem krému omažeme strany medovníku a posypeme mletými vlašskými ořechy. Vložíme do lednice a necháme nejlépe 20 hodin odležet. Před podáváním vyndáme, necháme 20 minut povolit servírujeme.