Pošírovaná vejce s játry na víně a bramborovou omáčkou

Snadný a velmi chutný recept na játra v bramborové omáčce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    727 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3040 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    19,0 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    22,0 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    58,7 g

    90 %

    84 %

  • nasycené

    34,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory se slupkou pečeme při 250 °C asi 90 minut. Vejce postupně pošírujeme cca 3 minuty ve vroucí osolené vodě s octem a hned přendáme do ledové vody.
  2. Nakrájenou šalotku, česnek a tymián orestujeme na části přepuštěného másla. Zalijeme vývarem, smetanou a zredukujeme na polovinu. Rozmixujeme společně s bramborami, osolíme a opepříme.
  3. Játra zprudka opečeme na zbylém přepuštěném másle, přidáme nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme víno téměř vyvařit.
  4. Vejce zalijeme omáčkou z brambor, přidáme játra a ozdobíme špenátem a mikrobylinkami. Doplnit můžeme například opečené bramborové chipsy. Nakonec zakápneme bylinkovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.