Pomazánka z uzeného kuřete
Pomazánky jsou skvělé k večeři nebo k svačině, ale velkou službu udělají také během oslav, kdy sluší jednohubkám a chlebíčkům.
Vaření 25 min
bez chlazení
Postup
- Uzené kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a vsypeme do mísy. Přidáme změklé máslo, dezertní víno a smetanu. Směs osolíme, okořeníme a dobře propracujeme.
- Kuřecí směs rozmixujeme a rozdělíme do kameninových mističek. Každou porci zakryjeme pečicím papírem. Pomazánku necháme v lednici ztuhnout.
- Máslo vložíme do kastrůlku a necháme ho rozpustit. Pak ho velmi zvolna zahříváme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
- Každou porci pomazánky zalijeme trochou přepuštěného másla. Pomazánku vrátíme do ledničky znovu zatuhnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
421 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1763 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
1,2 g
1 %
1 %
-
Vláknina
0,1 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
13,7 g
22 %
20 %
-
Tuky
39,7 g
61 %
57 %
-
nasycené
24,1 g
-
trans-mastné
1,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Paprikové koláčky
Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.