Pomazánka z rybiček v tomatě

Připravte pro návštěvu rybičkové jednohubky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 10 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    152 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    635 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    1,2 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    12,0 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybičky vyjmeme z konzervy a vidličkou je rozmačkáme (je-li třeba, odstraníme větší kosti). Cibuli oloupeme a společně se sterilovaným celerem nasekáme nadrobno.
  2. Rybičky jen lehce zakapeme citronovou šťávou a dobře je promícháme s majonézou. Přidáme nasekanou cibuli s celerem a nať z petrželky. Pomazánku uložíme do lednice vychladit.
  3. Vychlazenou pomazánku mažeme na plátky veky nebo jiné bílé pečivo. Chlebíčky zdobíme proužky papriky.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninový chlebíček

Vyzkoušejte si doma upéct zeleninový chlebíček.

Taštičky plněné liškami

Nasbírali jste si čerstvé houby? Využijte je na tento recept.

Taštičky s lososem, chřestem a sýrem

Připravte návštěvě zajímavé pečené jednohubky.

Závin s růžičkovou kapustou

Pokud máte radši slané, naplňte závin kapustou a uzeným masem.

Zapečené chlebíčky a paprikové rolky se sýrem

Udělejte radost návštěvě zajímavými jednohubkami.