Pomazánka z rybiček v tomatě

Připravte pro návštěvu rybičkové jednohubky.

Obtížnost

Střední

Vaření 10 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Rybičky vyjmeme z konzervy a vidličkou je rozmačkáme (je-li třeba, odstraníme větší kosti). Cibuli oloupeme a společně se sterilovaným celerem nasekáme nadrobno.
  2. Rybičky jen lehce zakapeme citronovou šťávou a dobře je promícháme s majonézou. Přidáme nasekanou cibuli s celerem a nať z petrželky. Pomazánku uložíme do lednice vychladit.
  3. Vychlazenou pomazánku mažeme na plátky veky nebo jiné bílé pečivo. Chlebíčky zdobíme proužky papriky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    152 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    635 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    1,2 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    12,0 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Paprikové koláčky

Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.

Závin se zeleninou a vejci

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin se zelím a uzeným masem

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin s bramborami a šunkou

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.

Závin s červeným zelím a uzeným kuřecím masem

Pokud nemáte chuť na sladkou variantu závinu, upečte si slanou. Pochutnáte si.