Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    124 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    519 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    2,9 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Společně restujeme asi 10 minut, přilijeme vývar a vaříme do změknutí.
  2. Mezitím omyjeme fazolky, seřízneme oba konce, nakrájíme je na třícentimetrové kousky a vaříme je v osolené vodě asi 6 minut.
  3. Polovinu uvařených fazolek přidáme do polévky, okořeníme ji a rozmixujeme dohladka. Polévku nakonec zjemníme smetanou, zakápneme olivovým olejem, přidáme zbytek vařených fazolek a pro zvýraznění chuti můžeme přidat lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.