Polévka z pečené mrkve
Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.
Postup
- Nakrájenou mrkev vyskládáme na pečicí papír, zakápneme 1 lžící olivového oleje, přidáme česnek s tymiánem a pečeme při 200 °C asi 45-50 minut.
- Jakmile je mrkev upečená, nahřejeme zbylý olej v hrnci spolu s máslem, přisypeme cibuli a asi 10 minut opékáme, přidáme upečený česnek vymáčknutý ze slupky, pečenou mrkev a zalijeme vývarem, necháme 10 minut probublávat.
- Mezitím připravíme krutony. Proužky chleba omotáme slaninou, vyskládáme na plech, zakápneme olejem a pečeme asi 10 minut dozlatova.
- Polévku rozmixujeme, vmícháme 5 lžic smetany, podle chuti osolíme a opepříme. Pokud je to potřeba, naředíme polévku vývarem nebo vodou. Podáváme ozdobené zbylou smetanou a tymiánem, spolu s krutony.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
320 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1338 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
25,5 g
29 %
26 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
10,8 g
17 %
16 %
-
Tuky
17,7 g
27 %
25 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA