Polévka z hovězí oháňky

Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Oháňku pečlivě omyjeme pod studenou vodou. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a sůl a v co nejkratší době přivedeme k varu. Potom příkon tepla zmírníme a maso pomalu vaříme.
  2. Všechnu zeleninu oloupeme, omyjeme, mladou cuketu neloupeme, pouze dobře omyjeme. Cibuli nakrájíme na osminky, ostatní zeleninu na dlouhé nudličky, vložíme do vývaru k téměř měkkému masu a 8 minut vaříme. Když jsou maso i zelenina měkké, scedíme vývar do připraveného hrnce. Pokud chceme mít vývar krásně čirý, můžeme ho přecedit přes plátýnko.
  3. Měkké maso vyjmeme z polévky, obereme z kostí a vrátíme zpět do vývaru . Znovu prohřejeme. Polévku dochutíme polévkovým kořením a solí. Zdobíme čerstvým kerblíkem a podáváme s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    355 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1485 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    4,8 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    23,0 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    23,8 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.