Ingredience
Postup
- Oháňku pečlivě omyjeme pod studenou vodou. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a sůl a v co nejkratší době přivedeme k varu. Potom příkon tepla zmírníme a maso pomalu vaříme.
- Všechnu zeleninu oloupeme, omyjeme, mladou cuketu neloupeme, pouze dobře omyjeme. Cibuli nakrájíme na osminky, ostatní zeleninu na dlouhé nudličky, vložíme do vývaru k téměř měkkému masu a 8 minut vaříme. Když jsou maso i zelenina měkké, scedíme vývar do připraveného hrnce. Pokud chceme mít vývar krásně čirý, můžeme ho přecedit přes plátýnko.
- Měkké maso vyjmeme z polévky, obereme z kostí a vrátíme zpět do vývaru . Znovu prohřejeme. Polévku dochutíme polévkovým kořením a solí. Zdobíme čerstvým kerblíkem a podáváme s pečivem.