Polévka z hlávkového zelí s knedlíčky

Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    261 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1092 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    12,8 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    16,5 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Malou hlávku zelí omyjeme, vrchní listy odstraníme. Zbytek nakrájíme na čtverečky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu se zelím osmahneme na másle. Pak zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí měkké.
  2. Mezitím si připravíme knedlíčky. Vepřové maso umeleme, pak k němu přidáme žemli namočenou a rozhnětenou v mléce, utřený česnek, špetku kari a sůl. Tvoříme malé knedlíčky, které asi 5 minut zaváříme v hotové polévce.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.