Polentové vol-au-vent

Malé jednohubky, které, jak už název napovídá, pochází z Francie.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    636 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2661 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    74,2 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    23,9 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    25,7 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krupici vmícháme do 500 ml slané vody a necháme přejít varem. Kaši rozprostřeme ve vrstvě silné 2-3 cm na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě při 200°C asi 20 minut. Hotovou polentu sundáme z plechu a necháme vychladnout.
  2. Potom z polenty vykrajujeme různé tvary. Prsty pomáháme z formičky polentu vytlačovat, aby se nerozlámala. Z vykrojeného kousku vydlabeme střed. Vznikne nám tak polentová ,mistička" do které plníme náplně.
  3. Náplň z nivy. Nivu pokrájíme na drobné kousky, můžeme smíchat i s rozdrceným česnekem. Máslem potřené ,dortíky" opět zapečeme v troubě. Hotové ,dortíky" zdobíme citronem, bylinkami nebo hroznovým vínem.
  4. Lososová náplň. Porci uzeného lososa nakrájíme na drobné kostičky, zakapeme citronovou šťávou a opepříme. Necháme chvíli odpočinout, pak plníme do polentových "dortíků", ozdobíme čerstvým koprem a limetkou. Velmi krátce zapečeme.
Autor:

Podobné recepty

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Pečená švestková povidla

Švestková povidla chutnají skvěle například s bramborovými šiškami a tvarohem.

Špenátový koláč

Upečte podle našeho receptu slaný koláč se špenátem.

Višňový džem s karamelem a skořicí

Letos si z višní udělejte domácí džem.

Pohanková pomazánka

Pohanka je velmi zdravá, tak si z ní udělejte dobrou pomazánku.