Ingredience
Postup
- Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm žampiony. Přidáme cibulku a vše restujeme ještě dvě minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- Hermelíny rozkrojíme a lehce vydlabeme. K vychladlým žampionům přidáme nahrubo nasekané ořechy. Směsí naplníme žampiony a obě poloviny k sobě přitiskneme. Necháme je v chladničce ztuhnout.
- Naplněné hermelíny obalíme nejprve v mouce, pak je namočíme do rozšlehaných vajec a nakonec obalíme ve strouhance.
- V pánvi rozpálíme olej a obalené hermelíny osmažíme po obou stranách dozlatova. Pak je položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory a tatarská omáčka.