Plněný smažený hermelín

Pokud nestíháte, uvařte si tuto rychlovku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na obalování:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    486 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2034 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    3,0 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    30,5 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    38,7 g

    60 %

    55 %

  • nasycené

    19,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm žampiony. Přidáme cibulku a vše restujeme ještě dvě minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  2. Hermelíny rozkrojíme a lehce vydlabeme. K vychladlým žampionům přidáme nahrubo nasekané ořechy. Směsí naplníme žampiony a obě poloviny k sobě přitiskneme. Necháme je v chladničce ztuhnout.
  3. Naplněné hermelíny obalíme nejprve v mouce, pak je namočíme do rozšlehaných vajec a nakonec obalíme ve strouhance.
  4. V pánvi rozpálíme olej a obalené hermelíny osmažíme po obou stranách dozlatova. Pak je položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory a tatarská omáčka.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.