Plněné papriky na grilu

Příště dejte na gril plněné papriky. Je to pochoutka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    215 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    901 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    3,8 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky omyjeme, osušíme a podélně přepůlíme. Česnek utřeme se solí a promícháme s olivovým olejem. Vzniklou pastou potřeme vnitřek paprik.
  2. Mozzarellu vyjmeme z láku a necháme okapat. Poté ji nastrouháme na hrubém struhadle a naplníme s ní vnitřky paprik. Posypeme nahrubo nasekanými černými olivami a oreganem.
  3. Papriky zakápneme olejem a grilujeme na rozpáleném grilu. Jakmile se sýr rozteče, stáhneme z grilu, dozdobíme čerstvým oreganem a ihned podáváme, například s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.