Plněné papriky na grilu
Příště dejte na gril plněné papriky. Je to pochoutka.
Postup
- Papriky omyjeme, osušíme a podélně přepůlíme. Česnek utřeme se solí a promícháme s olivovým olejem. Vzniklou pastou potřeme vnitřek paprik.
- Mozzarellu vyjmeme z láku a necháme okapat. Poté ji nastrouháme na hrubém struhadle a naplníme s ní vnitřky paprik. Posypeme nahrubo nasekanými černými olivami a oreganem.
- Papriky zakápneme olejem a grilujeme na rozpáleném grilu. Jakmile se sýr rozteče, stáhneme z grilu, dozdobíme čerstvým oreganem a ihned podáváme, například s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
215 KCal
10 %
9 %
-
Energie
901 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
3,8 g
4 %
4 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
17,7 g
28 %
26 %
-
Tuky
14,0 g
22 %
20 %
-
nasycené
7,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA