Plněné bramborové placky se zelím

Brambory, zelí, škvarky... Suroviny našich předků mohou udělat i na talíři moderního člověka velkou parádu i velkou radost.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

6 PORCE +

Bramborové těsto:

Škvarková náplň:

Dušené zelí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    725 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3032 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    73,7 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    10,2 g

    34 %

    34 %

  • Bílkoviny

    19,9 g

    32 %

    29 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    12,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zchladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Z rozdrobeného droždí a vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Mouku prosijeme na vál. Přidáme špetku soli, vejce s kváskem a brambory. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 minut odpočinout.
  2. Škvarky, točený salám a oloupanou cibuli umeleme na masovém strojku do misky. Směs dochutíme solí, kmínem a utřeným česnekem.
  3. Odpočinuté těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj větší kolečka. Na polovinu z nich rozdělíme škvarkovou nádivku a zakryjeme je zbylým kolečky. Okraje k sobě dobře přitiskneme. Placičky smažíme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.
  4. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zezlátnout na rozehřátém oleji v kastrolu. Přidáme kysané zelí a kmín. Zelí podusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec ho dle chuti dosladíme. Podáváme jako přílohu k plackám.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.