Plněné bramborové placky se zelím

Brambory, zelí, škvarky... Suroviny našich předků mohou udělat i na talíři moderního člověka velkou parádu i velkou radost.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

6 PORCE +

Bramborové těsto:

Škvarková náplň:

Dušené zelí:

Postup

  1. Zchladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Z rozdrobeného droždí a vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Mouku prosijeme na vál. Přidáme špetku soli, vejce s kváskem a brambory. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 minut odpočinout.
  2. Škvarky, točený salám a oloupanou cibuli umeleme na masovém strojku do misky. Směs dochutíme solí, kmínem a utřeným česnekem.
  3. Odpočinuté těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj větší kolečka. Na polovinu z nich rozdělíme škvarkovou nádivku a zakryjeme je zbylým kolečky. Okraje k sobě dobře přitiskneme. Placičky smažíme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.
  4. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zezlátnout na rozehřátém oleji v kastrolu. Přidáme kysané zelí a kmín. Zelí podusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec ho dle chuti dosladíme. Podáváme jako přílohu k plackám.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    725 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3032 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    73,7 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    10,2 g

    34 %

    34 %

  • Bílkoviny

    19,9 g

    32 %

    29 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    12,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.