Plněné bramborové placky se zelím
Brambory, zelí, škvarky... Suroviny našich předků mohou udělat i na talíři moderního člověka velkou parádu i velkou radost.
Postup
- Zchladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Z rozdrobeného droždí a vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Mouku prosijeme na vál. Přidáme špetku soli, vejce s kváskem a brambory. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 minut odpočinout.
- Škvarky, točený salám a oloupanou cibuli umeleme na masovém strojku do misky. Směs dochutíme solí, kmínem a utřeným česnekem.
- Odpočinuté těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj větší kolečka. Na polovinu z nich rozdělíme škvarkovou nádivku a zakryjeme je zbylým kolečky. Okraje k sobě dobře přitiskneme. Placičky smažíme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.
- Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zezlátnout na rozehřátém oleji v kastrolu. Přidáme kysané zelí a kmín. Zelí podusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec ho dle chuti dosladíme. Podáváme jako přílohu k plackám.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
725 KCal
33 %
30 %
-
Energie
3032 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
73,7 g
84 %
74 %
-
Vláknina
10,2 g
34 %
34 %
-
Bílkoviny
19,9 g
32 %
29 %
-
Tuky
37,4 g
58 %
53 %
-
nasycené
12,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA