Plněná pljeskavica
Kdo někdy cestoval po balkánských státech, určitě si plejskavicu zamiloval. Sama o sobě je vynikající, ale ta plněná je prostě fantastická!
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
491 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2056 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
5,3 g
6 %
5 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
50,2 g
80 %
74 %
-
Tuky
29,3 g
45 %
42 %
-
nasycené
12,0 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Balkánský sýr rozkrájíme na 12 silnějších plátků.
- Všechny druhy masa dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a ajvarem. Přidáme cibuli a dobře propracujeme, až vznikne kompaktní hmota.
- Masovou směs rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme tenké placičky. Na jejich středy položíme kousky sýra. Okraje masové směsi přes ně přehneme a vytvarujeme karbanátky. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme z každé strany asi 2 minuty.
- Pljeskavicu přendáme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Dopékáme dalších cca 10 minut.
- Podáváme s pečenými brambory, zeleninovou přílohou a ajvarem.