Plněná pljeskavica

Kdo někdy cestoval po balkánských státech, určitě si plejskavicu zamiloval. Sama o sobě je vynikající, ale ta plněná je prostě fantastická!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    491 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2056 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    50,2 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    29,3 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    12,0 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Balkánský sýr rozkrájíme na 12 silnějších plátků.
  2. Všechny druhy masa dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a ajvarem. Přidáme cibuli a dobře propracujeme, až vznikne kompaktní hmota.
  3. Masovou směs rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme tenké placičky. Na jejich středy položíme kousky sýra. Okraje masové směsi přes ně přehneme a vytvarujeme karbanátky. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme z každé strany asi 2 minuty.
  4. Pljeskavicu přendáme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Dopékáme dalších cca 10 minut.
  5. Podáváme s pečenými brambory, zeleninovou přílohou a ajvarem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.