Plněná pljeskavica

Kdo někdy cestoval po balkánských státech, určitě si plejskavicu zamiloval. Sama o sobě je vynikající, ale ta plněná je prostě fantastická!

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Balkánský sýr rozkrájíme na 12 silnějších plátků.
  2. Všechny druhy masa dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a ajvarem. Přidáme cibuli a dobře propracujeme, až vznikne kompaktní hmota.
  3. Masovou směs rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme tenké placičky. Na jejich středy položíme kousky sýra. Okraje masové směsi přes ně přehneme a vytvarujeme karbanátky. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme z každé strany asi 2 minuty.
  4. Pljeskavicu přendáme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Dopékáme dalších cca 10 minut.
  5. Podáváme s pečenými brambory, zeleninovou přílohou a ajvarem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    491 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2056 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    50,2 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    29,3 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    12,0 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Treska se sušenými švestkami a bramborami

Skvělý rybí recept, který stojí za vyzkoušení.