Pizza Margherita

1 hodnocení

Pizza Margherita je doslova ikonická. Teď si ji rychle a snadno můžete připravit i doma. Poradíme vám, jak na to. Dobrou chuť.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    460 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1926 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    57,5 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    20,3 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    16,1 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme na vál a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přilijeme asi 100 ml vlažné vody a olivový olej. Vypracujeme pevné, ne však příliš tuhé těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a necháme přikrytý utěrkou půl hodiny odpočinout.
  2. Rajčata vložíme do mixéru, přidáme sůl, kapku olivového oleje, lžíci cukru, sušenou bazalku a vše rozmixujeme. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na kulatý plát o průměru 35 cm silný asi 5 mm. Přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně potřeme vrstvou rajčatové omáčky.
  3. Nakonec poklademe plátky mozzarelly a lístky bazalky. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubou solí a čerstvě namletým pepřem. Pečeme při 250 °C asi 10 minut. Před podávání ozdobíme listy bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.