Pizza Margherita
Pizza Margherita je doslova ikonická. Teď si ji rychle a snadno můžete připravit i doma. Poradíme vám, jak na to. Dobrou chuť.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
460 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1926 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
57,5 g
65 %
57 %
-
Vláknina
3,5 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
20,3 g
32 %
30 %
-
Tuky
16,1 g
25 %
23 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mouku prosijeme na vál a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přilijeme asi 100 ml vlažné vody a olivový olej. Vypracujeme pevné, ne však příliš tuhé těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a necháme přikrytý utěrkou půl hodiny odpočinout.
- Rajčata vložíme do mixéru, přidáme sůl, kapku olivového oleje, lžíci cukru, sušenou bazalku a vše rozmixujeme. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na kulatý plát o průměru 35 cm silný asi 5 mm. Přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně potřeme vrstvou rajčatové omáčky.
- Nakonec poklademe plátky mozzarelly a lístky bazalky. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubou solí a čerstvě namletým pepřem. Pečeme při 250 °C asi 10 minut. Před podávání ozdobíme listy bazalky.