Phat Thai s kuřetem

S pomocí našeho receptu zvládnete uvařit pravé asijské Phat Thai.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    474 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1984 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    34,7 g

    39 %

    35 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    26,3 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    24,6 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýžové nudle namočíme na 30 minut do studené vody. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se sójovou omáčkou. Chilli papričky a česnek nasekáme nadrobno. Jarní cibulky a pažitku nakrájíme na nudličky. Tamarindovou pastu smícháme s rybí omáčkou a třtinovým cukrem.
  2. V pánvi wok zahřeme olej, orestujeme na něm kuřecí maso a vyndáme ho na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a omeletu vařečkou roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, česnek, jarní cibulku a pažitku.
  3. Do pánve vrátíme kuřecí maso a přidáme slité nudle. Vše zalijeme směsí z tamarindu a rybí omáčky, kapkou vody a krátce zprudka povaříme. Podáváme s oříšky, limetkou a koriandrem.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.