Perníkoví Mikulášové
Tento jednoduchý dezert bude dokonalou tečkou za víkendovým obědem nebo zábavným občerstvením v den, který se pojí se svátkem svatého Mikuláše.
Postup
- Do mísy prosejeme mouku s kakaem, kypřicím práškem a kořením. Přidáme cukr, mléko, vejce, olej a vše šleháme ručním šlehačem asi 5 minut.
- Kulatou dortovou formu (průměr 24 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Koláč rozkrojíme na 12 dílů (výsečí).
- Jednotlivé dílky rozložíme na plech. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na špičky výsečí malé pusinky jako čepici. Dáme zapéct při 200 °C asi 10 minut, až sníh zrůžoví. Po upečení necháme vychladnout.
- Sníh, který zbyl v sáčku, smícháme s moučkovým cukrem. Sněhovo-cukrovou pastou namalujeme vousy, pak přilepíme bonbony jako oči a nos. Nakonec bílkovou hmotu obarvíme načerveno a namalujeme pusu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
307 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1286 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
53,2 g
60 %
53 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
5,9 g
9 %
9 %
-
Tuky
7,8 g
12 %
11 %
-
nasycené
1,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.