Pečený roastbeef s křenem a dipem

Roastbeef patří mezi ty nejchutnější masové předkrmy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    261 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1091 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    3,8 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    39,2 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Roštěnou očistíme. Do misky nalijeme asi 50 ml oleje, vmícháme dijonskou hořčici a přidáme drcený pepř. Roštěnou ze všech stran v marinádě obalíme a necháme do druhého dne v chladu odležet.
  2. Druhý den roštěnou zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Přendáme ji do trouby a pečeme ještě asi 8-10 minut při 180 °C. Pak rostbíf vyjmeme a necháme krátce odležet.
  3. Mezitím dáme do misky tvaroh, přidáme najemno nasekanou cibulku, kopr, petržel, pažitku a nadrobno nakrájenou okurku. Ochutíme solí a pepřem a podle potřeby zředíme mlékem. Důkladně prošleháme metlou a dáme vychladit.
  4. Rostbíf nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je na talíř a ozdobíme listy salátu. Podáváme s připraveným hořčičným dipem a najemno nastrouhaným křenem.
Autor:

Podobné recepty

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.

Pečená šunka s červenou řepoua křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Utopenci z karbanátků

Věděli jste, že můžete naložit i karbanátky?

Uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou

Lahůdka pro opravdové gurmány.

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.