Ingredience
Postup
- Roštěnou očistíme. Do misky nalijeme asi 50 ml oleje, vmícháme dijonskou hořčici a přidáme drcený pepř. Roštěnou ze všech stran v marinádě obalíme a necháme do druhého dne v chladu odležet.
- Druhý den roštěnou zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Přendáme ji do trouby a pečeme ještě asi 8-10 minut při 180 °C. Pak rostbíf vyjmeme a necháme krátce odležet.
- Mezitím dáme do misky tvaroh, přidáme najemno nasekanou cibulku, kopr, petržel, pažitku a nadrobno nakrájenou okurku. Ochutíme solí a pepřem a podle potřeby zředíme mlékem. Důkladně prošleháme metlou a dáme vychladit.
- Rostbíf nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je na talíř a ozdobíme listy salátu. Podáváme s připraveným hořčičným dipem a najemno nastrouhaným křenem.