Pečený pstruh na čerstvém tymiánu

Báječný recept na pečeného pstruha.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    646 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2703 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    1,2 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    74,5 g

    118 %

    110 %

  • Tuky

    38,4 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné, opláchnuté pstruhy naplníme polovinou větviček tymiánu. Lehce posolíme a opepříme a pokapeme vymačkanou šťávou z půlky limetky. Ryby necháme v chladu odležet minimálně 2 hodiny.
  2. Po odležení pstruhy vložíme do pekáčku lehce vytřeného olivovým olejem a ještě je olejem trochu zakapeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 ° C dozlatova. Pstruh má velmi jemné maso, proto je upečený do 30 minut.
  3. Zbylý tymián rozsekáme a ke konci pečení jím ryby posypeme. Hotové pstruhy podáváme s plátky limetky a různě upravenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Škubánky s mákem

Vraťte se do dětství s tímto sladkým pokrmem.

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.