Pečený pastinák

Dejte si pečený pastinák plný vitamínu B, abyste posílili vaše nervy. Mile vás svou chutí překvapí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Pastináky oškrábeme, omyjeme pod tekoucí vodou a podélně přepůlíme.
  2. Přeneseme je do pekáčku - měly by se do něj vejít jen v jedné vrstvě. Zakápneme je olejem, osolíme, krátce promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme je asi půl hodiny, až zezlátnou a změknou. Asi jednou nebo dvakrát je nazdvihneme ode dna. Podáváme jako přílohu nebo s plátkem chleba jako samostatný pokrm.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    170 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    712 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    26,3 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Na začátku zimy, když jsou ještě pastináky mladičké a bílé, je škrábat nemusíme, pozdější pastináky potřebují zbavit horní slupky, pak je teprve můžeme péct.

Autor:

Podobné recepty

Smažené cuketové květy

Cuketa trochu jinak.

Slaný švýcarský koláč

Na tomto slaném švýcarském koláči si pochutnáte.

Nakládané papriky s hříbky

S domácími nakládanými paprikami sklidíte úspěch.

Nakládané papriky plněné zelím

Udělejte si domácí nakládané papriky se zelím.

Slaný cheesecake s oříšky

Vyzkoušejte cheesecake naslano.