Pečený pastinák

Dejte si pečený pastinák plný vitamínu B, abyste posílili vaše nervy. Mile vás svou chutí překvapí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    170 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    712 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    26,3 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pastináky oškrábeme, omyjeme pod tekoucí vodou a podélně přepůlíme.
  2. Přeneseme je do pekáčku - měly by se do něj vejít jen v jedné vrstvě. Zakápneme je olejem, osolíme, krátce promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme je asi půl hodiny, až zezlátnou a změknou. Asi jednou nebo dvakrát je nazdvihneme ode dna. Podáváme jako přílohu nebo s plátkem chleba jako samostatný pokrm.

Na začátku zimy, když jsou ještě pastináky mladičké a bílé, je škrábat nemusíme, pozdější pastináky potřebují zbavit horní slupky, pak je teprve můžeme péct.

Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.