Pečený lín s římským kmínem

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Upečte si lína se zeleninou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    777 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3249 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    5,5 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    60,0 g

    95 %

    88 %

  • Tuky

    54,9 g

    84 %

    78 %

  • nasycené

    24,2 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest oloupeme, zdřevnatělý konec chřestu odlomíme. Vložíme ho do vroucí osolené a oslazené vody a krátce povaříme. Pak ho vyndáme a zchladíme pod studenou vodou.
  2. Líny důkladně omyjeme, na povrchu i uvnitř osolíme a vložíme do pekáčku. Podlijeme je bílým vínem, pokapeme olejem a posypeme římským kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
  3. Mezitím očistíme žampiony, mrkev a rajčátka, podle potřeby je překrájíme a přidáme společně s chřestem a slaninou k rybě. Vše poklademe vločkami másla a vložíme zpět do trouby. Pečeme ještě asi 10-15 minut. Hotovou rybu se zeleninou ozdobíme lístečky bazalky a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.