Pečený lilek
Jemná chuť plná mnoha vitamínů a prospěšných látek.
Postup
- Lilky omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nakrojíme asi 1 cm silné řezy. Dokrojíme pouze do poloviny lilku a rozhrneme tak, aby se mezi ně vešla náplň.
- Lilky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme oreganem.
- Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do zářezů vložíme stočený plátek sýra, šunky a proužek papriky. Povrch přelijeme bylinkovým pestem.
- Pekáček vymažeme olejem, vložíme do něj lilky a posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20-30 minut. Upečený lilek zdobíme čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
179 KCal
8 %
7 %
-
Energie
751 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
9,8 g
11 %
10 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
15,0 g
24 %
22 %
-
Tuky
8,2 g
13 %
12 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA