Pečený lilek

Jemná chuť plná mnoha vitamínů a prospěšných látek.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Lilky omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nakrojíme asi 1 cm silné řezy. Dokrojíme pouze do poloviny lilku a rozhrneme tak, aby se mezi ně vešla náplň.
  2. Lilky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme oreganem.
  3. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do zářezů vložíme stočený plátek sýra, šunky a proužek papriky. Povrch přelijeme bylinkovým pestem.
  4. Pekáček vymažeme olejem, vložíme do něj lilky a posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20-30 minut. Upečený lilek zdobíme čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    179 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    751 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    15,0 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.

Pečená jehněčí kýta s rozinkami

K obědu si udělejte pečené jehněčí maso s rozinkami.