Ingredience
Postup
- Maso jehněčí kýty očistíme od tuku a rozřízneme ho na plát. Česnek oloupeme, prolisujeme a pečlivě vetřeme do masa spolu se solí a olejem. Pak maso necháme asi 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.
- Mezitím rozinky zalijeme horkou vodou a necháme krátce nabobtnat. V pánvi rozpustíme máslo a vsypeme na něj listy špenátu. Necháme je krátce zavadnout. Pak z nich vymačkáme vodu, osolíme a opepříme. Rozinky slijeme a propláchneme. Lehce je usekáme a smícháme se špenátem, mandlemi a špetkou soli.
- Plát masa potřeme připravenou rozinkovou směsí. Zavineme, svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Do masa zapícháme kousky rozmarýnu. Zakryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Pak maso odkryjeme a ještě 15 minut dopečeme. Nakrájíme a porce pokapeme petrželovým olejem.
- Petrželový olej: omytou petržel usekáme nadrobno a smícháme s olejem a citronovou šťávou.