Pečená jehněčí kýta s rozinkami

nehodnoceno

K obědu si udělejte pečené jehněčí maso s rozinkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Petrželový olej:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    464 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1943 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    14,6 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    38,5 g

    61 %

    57 %

  • Tuky

    27,2 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso jehněčí kýty očistíme od tuku a rozřízneme ho na plát. Česnek oloupeme, prolisujeme a pečlivě vetřeme do masa spolu se solí a olejem. Pak maso necháme asi 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.
  2. Mezitím rozinky zalijeme horkou vodou a necháme krátce nabobtnat. V pánvi rozpustíme máslo a vsypeme na něj listy špenátu. Necháme je krátce zavadnout. Pak z nich vymačkáme vodu, osolíme a opepříme. Rozinky slijeme a propláchneme. Lehce je usekáme a smícháme se špenátem, mandlemi a špetkou soli.
  3. Plát masa potřeme připravenou rozinkovou směsí. Zavineme, svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Do masa zapícháme kousky rozmarýnu. Zakryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Pak maso odkryjeme a ještě 15 minut dopečeme. Nakrájíme a porce pokapeme petrželovým olejem.
  4. Petrželový olej: omytou petržel usekáme nadrobno a smícháme s olejem a citronovou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.