Pečený květák s růžičkovou kapustou

nehodnoceno

Pečený květák vám doporučujeme podávat s rýží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    368 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1539 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    30,4 g

    35 %

    30 %

  • Vláknina

    14,6 g

    49 %

    49 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Květák rozdělíme na růžičky, odstraníme košťály a nakrájíme na 1 cm tlusté plátky. Růžičkovou kapustu podélně rozkrojíme na půl (menší kousky necháme v celku).
  2. Ve velké míse smícháme olivový olej s kořením a rozinkami. Přidáme květák i kapustu a důkladně promícháme.
  3. Ochucenou zeleninu dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Upečenou zeleninu dáme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s pečivem nebo rýží.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.