Pečený květák s růžičkovou kapustou
Pečený květák vám doporučujeme podávat s rýží.
Postup
- Květák rozdělíme na růžičky, odstraníme košťály a nakrájíme na 1 cm tlusté plátky. Růžičkovou kapustu podélně rozkrojíme na půl (menší kousky necháme v celku).
- Ve velké míse smícháme olivový olej s kořením a rozinkami. Přidáme květák i kapustu a důkladně promícháme.
- Ochucenou zeleninu dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Upečenou zeleninu dáme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s pečivem nebo rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
368 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1539 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
30,4 g
35 %
30 %
-
Vláknina
14,6 g
49 %
49 %
-
Bílkoviny
14,5 g
23 %
21 %
-
Tuky
18,0 g
28 %
26 %
-
nasycené
2,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA