Pečený květák s růžičkovou kapustou

nehodnoceno

Pečený květák vám doporučujeme podávat s rýží.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Květák rozdělíme na růžičky, odstraníme košťály a nakrájíme na 1 cm tlusté plátky. Růžičkovou kapustu podélně rozkrojíme na půl (menší kousky necháme v celku).
  2. Ve velké míse smícháme olivový olej s kořením a rozinkami. Přidáme květák i kapustu a důkladně promícháme.
  3. Ochucenou zeleninu dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Upečenou zeleninu dáme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s pečivem nebo rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    368 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1539 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    30,4 g

    35 %

    30 %

  • Vláknina

    14,6 g

    49 %

    49 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.