Pečené telecí s karamelizovanou karotkou

Na skvělém propečeném telecím se slaďoučkou karotkou si báječně pošmáknete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    449 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1879 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    18,9 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    33,7 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    26,0 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    12,0 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso opláchneme, osušíme a osolíme. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut stát.
  2. Karotky oloupeme, dáme do kastrůlku s vroucí osolenou vodou, přivedeme znovu k varu, minutu povaříme, odstavíme a necháme 15 minut odstát ve vodě. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Chřest opláchneme, zakrojíme konce a povaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty. Vyjmeme ho, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  3. Maso zprudka ze všech stran opečeme na polovině oleje, přendáme do pekáčku, opepříme ho a pokapeme zbylým olejem smíchaným s 30 g rozpuštěného másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut (dle potřeby v průběhu pečení podléváme vodou).
  4. V hluboké pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme cukr, med a při střední teplotě mícháme, dokud se vše nerozpustí. Přidáme karotky a za občasného míchání krátce povaříme. Ke konci přidáme chřest a společně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s karotkou a chřestem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.