Pečené banány v čokoládě

Opravdu jednoduchý dezert, který zvládne udělat každý.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Postup

  1. Do pánve nalijeme asi 200 ml vody, citronovou šťávu, přidáme cukr a vaříme, dokud se cukr nezačne zabarvovat dozlatova. Potom přilijeme ještě 100 ml vody a karamel necháme zvolna provařit.
  2. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a zvolna vaříme v připraveném karamelu asi 2 minuty z každé strany.
  3. V katrůlku necháme v polovině smetany rozpustit čokoládu a přivedeme k varu. Přimícháme zbytek smetany se solamylem a necháme převařit
  4. Hotové banány rozložíme na talíře, přelijeme karamelem a ozdobíme šlehačkou a jahodami. Nakonec přidáme zmrzlinu a vše přelijeme čokoládovou omáčkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    503 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2106 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    49,8 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    30,9 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    19,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.