Pažitková omeleta se zeleninou
Nemáte náhodou chuť na zdravou a výživnou snídani?
Postup
- Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Karotku očistíme a necháme vcelku. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm asi 5 minut orestujeme.
- Pažitku omyjeme, osušíme a usekáme nadrobno. Do misky rozklepneme 3 vejce, přidáme čtvrtinu nasekané pažitky, čtvrtinu nastrouhaného sýra, osolíme, opepříme a směs lehce promícháme vidličkou.
- V pánvi rozpálíme lžičku oleje a nalijeme vaječnou směs. Omeletu necháme srazit a poté dáme na 3-4 minuty dopéct do rozpálené trouby. Stejně připravíme i další tři omelety.
- Pažitkové omelety podáváme s dušenou zeleninou, posypané čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
365 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1527 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
5,0 g
6 %
5 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
26,7 g
42 %
39 %
-
Tuky
25,8 g
40 %
37 %
-
nasycené
9,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA