Paprikové kuře

nehodnoceno

Oběd, kterým jistě nakrmíte své hladové krky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    849 KCal

    39 %

    35 %

  • Energie

    3553 KJ

    39 %

    35 %

  • Sacharidy

    8,7 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    52,8 g

    84 %

    78 %

  • Tuky

    66,4 g

    102 %

    95 %

  • nasycené

    21,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Rajčata i papriky omyjeme, cibuli oloupeme. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, papriky na nudličky. Polovinu nakrájených paprik si necháme stranou a zbytek připravené zeleniny dáme do pekáčku.
  2. V misce smícháme olej se solí, majoránkou, nasekaným tymiánem a prolisovaným česnekem. Směsí potřeme kuře, položíme ho do pekáčku na zeleninu a podlijeme trochou vývaru.
  3. Kuře vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Hotové kuře vyjmeme a uchováme teplé.
  4. Výpek osolíme, opepříme, vmícháme mletou papriku, přilijeme smetanu a přidáme zbytek nakrájené papriky. Krátce povaříme. Kuře naporcujeme, podlijeme omáčkou a podáváme s pečivem nebo bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.