Panenka ve slanině

1 hodnocení

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    322 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1347 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    0,4 g

    0 %

    0 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    41,5 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    16,1 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou panenku odblaníme. V misce smícháme na drobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn, nadrcený fenykl, sůl, pepř a lžíci oleje. Hotovou marinádu vetřeme do masa a necháme odležet.
  2. Snítky rozmarýnu dáme do pekáče. Marinovanou panenku zabalíme do plátků slaniny a vložíme do pekáče. Okolo masa rozložíme půlky palic česneku a pokapeme olejem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 230 °C asi 15 minut. Upečené maso přendáme na prkénko, necháme asi 10 minut odpočinout a pak nakrájíme.

Náš tip: Abychom zjistili, zda je panenka správně upečená, použijeme jehlu s teploměrem zapíchnutou doprostřed masa. Pokud je teplota 65 °C, je maso hotové.

Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.