Pálivé vepřové nudličky s fazolkami

Tento pokrm se skvěle doplňuje s rýžovými nudlemi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    274 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1145 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    16,8 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    28,7 g

    46 %

    42 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazolové lusky očistíme. Delší kousky můžeme překrojit na polovinu, menší necháme v celku. Spaříme je ve vroucí vodě a necháme okapat. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričku podélně nakrájíme na jemné nudličky. Ve velké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a dozlatova na něm orestujeme česnek s chilli papričkou. Dáváme pozor, aby se česnek nespálil, zhořknul by!
  3. Do pánve přidáme vepřové nudličky a orestujeme je. Když zbělají, přisypeme fazolky a vše společně prohřejeme. Směs v pánvi dochutíme sójovou omáčkou a odstavíme. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.