Ingredience
Postup
- Nejprve vyšleháme prosáté mouky s vejcem a poté do směsi opatrně postupně přiléváme 200 – 250 ml vody. Těsto by mělo získat podobnou konzistenci jako u sladkých palačinek. Poté směs osolíme a znovu prošleháme.
- Těsto necháme několik hodin uležet a na závěr do něj přidáme rozpuštěné sádlo a opět vyšleháme.
- Rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vymažeme slabě sádlem a nalijeme do ní naběračku těsta, které ihned krouživým pohybem rozlijeme po celé pánvi. Jakmile začnou okraje hnědnout, palačinku obrátíme a do středu vyklepneme vejce. Bílek vidličkou rozetřeme do stran, osolíme, opepříme a po obvodu žloutku rozložíme orestovanou slaninu.
- Jakmile bílek ztuhne, složíme okraje palačinky k vejci tak, aby vznikl čtverec. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto. Ihned podáváme, například se zeleninovým salátem.