Palačinky s vejcem a slaninou

nehodnoceno

Nemáte rádi sladké? Udělejte si palačinky s vejcem a slaninou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez uležení těsta

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    382 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1599 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    22,3 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    14,9 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve vyšleháme prosáté mouky s vejcem a poté do směsi opatrně postupně přiléváme 200 – 250 ml vody. Těsto by mělo získat podobnou konzistenci jako u sladkých palačinek. Poté směs osolíme a znovu prošleháme.
  2. Těsto necháme několik hodin uležet a na závěr do něj přidáme rozpuštěné sádlo a opět vyšleháme.
  3. Rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vymažeme slabě sádlem a nalijeme do ní naběračku těsta, které ihned krouživým pohybem rozlijeme po celé pánvi. Jakmile začnou okraje hnědnout, palačinku obrátíme a do středu vyklepneme vejce. Bílek vidličkou rozetřeme do stran, osolíme, opepříme a po obvodu žloutku rozložíme orestovanou slaninu.
  4. Jakmile bílek ztuhne, složíme okraje palačinky k vejci tak, aby vznikl čtverec. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto. Ihned podáváme, například se zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.