Ovocný salát s liči a karambolou

nehodnoceno

Tento ovocný salát můžete připravit třeba na rodinnou oslavu. Pokud budou u stolu děti, můžete likér nahradit třeba broskvovým sirupem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    211 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    883 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    36,5 g

    41 %

    37 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Džus svaříme pomalu na mírném ohni asi na polovinu (tzv. zredukujeme) a zhoustlou tekutinu necháme vychladit. Pak ji dochutíme likérem.
  2. Obě papáje podélně rozpůlíme a část dužiny vydlabeme. Liči oloupeme a bílou dužinu rozkrájíme na poloviny, karambolu omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabé plátky. Mochyni a jahody opláchneme a rozkrájíme.
  3. Připravené ovoce promícháme v misce s džusem. Ovocnou směsí naplníme vydlabané poloviny papáje jako misky. Necháme dobře vychladit a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.