Ovocný jogurtový pohár s pohankou
Pohanka je blahodárná díky rutinu, který je vynikající na léčbu všech druhů cévních potíží.
Postup
- Pohankové vločky opražíme na suché pánvi dozlatova. Nízkotučný jogurt ochutíme vanilkovým aroma a promícháme s polovinou opražených vloček.
- Citronovou šťávu smícháme s hroznovým cukrem a marmeládou. Přidáme mražené ovoce a necháme rozmrznout. Když ovoce povolí, vše velmi zlehka promícháme.
- Poháry plníme střídavě jogurtem a ovocem s marmeládou, tak aby vznikly barevné vrstvy. Nakonec posypeme zbylou opraženou pohankou a ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
412 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1725 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
74,4 g
85 %
74 %
-
Vláknina
7,9 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
11,5 g
18 %
17 %
-
Tuky
4,7 g
7 %
7 %
-
nasycené
1,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.