Ovocný jogurtový pohár s pohankou

Pohanka je blahodárná díky rutinu, který je vynikající na léčbu všech druhů cévních potíží.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    412 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1725 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    74,4 g

    85 %

    74 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    11,5 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pohankové vločky opražíme na suché pánvi dozlatova. Nízkotučný jogurt ochutíme vanilkovým aroma a promícháme s polovinou opražených vloček.
  2. Citronovou šťávu smícháme s hroznovým cukrem a marmeládou. Přidáme mražené ovoce a necháme rozmrznout. Když ovoce povolí, vše velmi zlehka promícháme.
  3. Poháry plníme střídavě jogurtem a ovocem s marmeládou, tak aby vznikly barevné vrstvy. Nakonec posypeme zbylou opraženou pohankou a ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.