Ořechové řezy

Tyto řezy se vám rozplynou na jazyku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

20 PORCE +

Ořechové těsto:

Vanilkový krém:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    414 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1731 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    36,5 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,8 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    27,2 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    11,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě části a každý díl rozválíme na velikost plechu na pečení. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily velké bubliny. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.
  2. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho lehce do žloutkové směsi. Nakonec přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a jemně namletými ořechy. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.
  3. Krém připravíme svařením mléka s cukrem, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Do vlažného pudinku elektrickým robotem zašleháme máslo, nakrájené na malé kousky.
  4. Jeden díl upečeného listového těsta potřeme polovinou krému. Navrch položíme vychladlý ořechový korpus. Ten potřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým dílem listového těsta. Moučník necháme v chladničce zatuhnout a pak jej nakrájíme na kousky velké asi 7x7 cm. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou a dílky mandarinek.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.