Ingredience
Postup
- Listové těsto rozdělíme na dvě části a každý díl rozválíme na velikost plechu na pečení. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily velké bubliny. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.
- Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho lehce do žloutkové směsi. Nakonec přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a jemně namletými ořechy. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.
- Krém připravíme svařením mléka s cukrem, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Do vlažného pudinku elektrickým robotem zašleháme máslo, nakrájené na malé kousky.
- Jeden díl upečeného listového těsta potřeme polovinou krému. Navrch položíme vychladlý ořechový korpus. Ten potřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým dílem listového těsta. Moučník necháme v chladničce zatuhnout a pak jej nakrájíme na kousky velké asi 7x7 cm. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou a dílky mandarinek.