Ingredience
Postup
- Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké plátky. Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj jablka, pokapeme šťávou, posypeme cukrem a skořicí.
- Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme vodu. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme, vmícháme prosátou mouku a olej.
- Polovinu těsta rozetřeme na jablka. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rum, rozetřeme na bílé těsto a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.
- Z vody, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, rozšleháme ho a přidáme nakrájené máslo a vyšleháme. Krém rozetřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout. Pak posypeme kakaem.