Obrácený jablečný koláč s krémem

nehodnoceno

Na víkend upečte tento chutný koláč s jablky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Jablečná náplň:

Těsto:

Krém:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    469 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1960 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    53,9 g

    61 %

    54 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    25,3 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké plátky. Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj jablka, pokapeme šťávou, posypeme cukrem a skořicí.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme vodu. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme, vmícháme prosátou mouku a olej.
  3. Polovinu těsta rozetřeme na jablka. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rum, rozetřeme na bílé těsto a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.
  4. Z vody, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, rozšleháme ho a přidáme nakrájené máslo a vyšleháme. Krém rozetřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout. Pak posypeme kakaem.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.