Obalovaný květák pečený v troubě
Zkuste si připravit tuto odlehčenou verzi klasického smaženého květáku a podávejte ho s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.
Postup
- Květák očistíme, rozebereme na růžičky (větší kusy rozkrojíme na čtvrtiny) a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Znovu přivedeme k varu, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté květák scedíme a necháme okapat.
- Rohlíky nakrájíme ostrým nožem na kostky a dáme do sekacího strojku. Přidáme nastrouhaný sýr a společně rozsekáme na jemnou drť. (Pokud nemáme dostatečně velkou nádobu sekacího strojku, pečivo se sýrem rozsekáme postupně po menších částech.)
- V misce rozšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem. Hladkou mouku a čerstvou strouhanku nasypeme odděleně do mělkých mís. Růžičky květáku obalíme postupně v mouce, vaječné směsi a nakonec v drti.
- Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj obalený květák, pomocí štětce ho potřeme opatrně olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 40 minut dozlatova. V polovině pečení květák obrátíme. Obalovaný květák podáváme např. s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
348 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1456 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
51,9 g
59 %
52 %
-
Vláknina
6,0 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
18,0 g
29 %
26 %
-
Tuky
6,6 g
10 %
9 %
-
nasycené
2,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...