Obalovaný květák pečený v troubě

Zkuste si připravit tuto odlehčenou verzi klasického smaženého květáku a podávejte ho s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.

Obtížnost

Střední

Vaření 75 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky (větší kusy rozkrojíme na čtvrtiny) a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Znovu přivedeme k varu, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté květák scedíme a necháme okapat.
  2. Rohlíky nakrájíme ostrým nožem na kostky a dáme do sekacího strojku. Přidáme nastrouhaný sýr a společně rozsekáme na jemnou drť. (Pokud nemáme dostatečně velkou nádobu sekacího strojku, pečivo se sýrem rozsekáme postupně po menších částech.)
  3. V misce rozšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem. Hladkou mouku a čerstvou strouhanku nasypeme odděleně do mělkých mís. Růžičky květáku obalíme postupně v mouce, vaječné směsi a nakonec v drti.
  4. Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj obalený květák, pomocí štětce ho potřeme opatrně olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 40 minut dozlatova. V polovině pečení květák obrátíme. Obalovaný květák podáváme např. s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    348 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1456 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    18,0 g

    29 %

    26 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.