Doporučujeme

Nepečené cukroví na poslední chvíli pro rodiny, kde se všechno snědlo

  • 0
Je u vás také pravidlem, že před svátky se cukroví nesmí jíst, ale během svátků je problém všechny napečené zásoby zlikvidovat? Tak v tom případě jste v klidu. Ostatní domácnosti, kde už všechny vánoční dobroty skončily v rodinných útrobách, mohou zachránit tyto skvělé rychlovky.
Griliášové hrudky

Griliášové hrudky

Ingredience:

  • 150 g oloupaných mandlí
  • 150 g vlašských ořechů
  • olej na potření alobalu
  • 120 g krupicového cukru
  • 40 g másla
  • 1 lžíce medu
  • 200 g čokoládové polevy

Pracovní postup:

  1. Mandle a jádra ořechů nasekáme nahrubo. Alobal potřeme olejem.
  2. V kastrůlku se silným dnem velmi zvolna rozpustíme cukr. Když začne karamelizovat, přidáme k němu máslo a med a vše mícháme dohladka.
  3. Do horkého karamelu vmícháme mandle s ořechy. Kastrůlek odstavíme a na alobalu vytvoříme z hmoty pomocí lžíce hrudky.
  4. Když vychladnou, namočíme je v rozehřáté polevě a necháme zatuhnout. Nakonec je posadíme do papírových košíčků.
Marcipánové kytičky

Marcipánové kytičky

Ingredience:

  • 450 g marcipánové hmoty
  • 30 g kandovaných třešní
  • 20 g kandovaného zázvoru
  • 30 g sušených meruněk
  • moučkový cukr na podsypání
  • 300 g mléčné čokoládové polevy
  • 50 g bílé čokoládové polevy

Pracovní postup:

  1. Kandované i sušené ovoce pokrájíme na velmi malé kousky. Marcipánovou hmotu rozdělíme na 3 části. Do jednoho dílu zapracujeme třešně, do druhého zázvor, do třetího meruňky.
  2. Z každého dílu hmoty vymodelujeme asi 30 kuliček a rozložíme je na tácek poprášený moučkovým cukrem.
  3. Mléčnou čokoládu necháme rozpustit. Postupně v ní po trojicích namáčíme kuličky (vždy od každého druhu jednu) a na pečicím papíru je spojujeme do kytiček.
  4. Když kytičky ztuhnou, přestříkáme je pomocí malého sáčku rozpuštěnou bílou polevou.
Nepečené indiánky

Nepečené indiánky

Ingredience:

  • 200 g dětských piškotů
  • 50 ml rumu
  • 100 g malinového džemu
  • 20 g ořechů 

Na dohotovení:

  • 20 ks kulatých piškotů
  • 50 ml vaječného likéru
  • 100 g čokoládové polevy
  • 50 g bílé polevy

Pracovní postup:

  1. Piškoty rozdrtíme najemno a zvlhčíme je rumem. Přidáme džem a nastrouhané ořechy a vše zpracujeme na kompaktní hmotu, ze které vytvoříme 20 kuliček.
  2. Do každé kuličky uděláme obráceným koncem vařečky důlek. Ten vyplníme vaječným likérem a uzavřeme ho celým piškotem. Indiánky necháme v lednici ztuhnout.
  3. Rozehřejeme čokoládovou polevu a indiánky do ní namočíme. Postavíme je na pečicí papír nebo alobal a necháme zaschnout. Pak je přestříkáme bílou polevou a znovu necháme zaschnout.
Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Ingredience:

  • 2 vařené žloutky
  • 40 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 40 g strouhaného kokosu 

Na dohotovení:

  • 60 g čokolády na vaření
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 20 g kokosových lupínků

Pracovní postup:

  1. Vařené žloutky nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme změklé máslo, cukr, rum, kokos a vše zpracujeme na pevnou hmotu. Rozdělíme ji na 30 kousků a z každého uděláme kuličku.
  2. Polovinu kuliček obalíme ve strouhaném kokosu. Do středu všech kuliček uděláme obrácenou vařečkou malou jamku.
  3. Čokoládu rozehřejeme a naplníme do malého papírového kornoutku. Jamku vyplníme čokoládou a kuličky, které nejsou obalené v kokosu, ozdobíme na povrchu kokosovými lupínky. Kuličky necháme ztuhnout a naskládáme do papírových košíčků.

  • Vybrali jsme pro Vás