Nahý dortík s jahodami
Je jedno, jestli budete slavit 1. máj, lásky čas, jen se svým partnerem, nebo s celou rodinou. Sladká tečka ke kávě se rozhodně bude hodit.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 90 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
465 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1945 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
42,6 g
48 %
43 %
-
Vláknina
3,1 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
16,3 g
26 %
24 %
-
Tuky
24,9 g
38 %
36 %
-
nasycené
9,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem a medem do pevné pěny. Mouku prosejeme a promícháme s mletými mandlemi. Do vaječné pěny lehce vmícháme olej a nakonec moučnou směs. Těsto rozetřeme do menší dortové formy. Pečeme v troubě předehřáté na 165 °C asi 40 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
- V míse promícháme vychlazený tvaroh, ricottu a smetanu. Přisypeme cukr a vše vyšleháme do hladkého krému. Mandlové plátky dáme na plech, lehce je opražíme ve vyhřáté troubě a necháme vychladnout.
- Korpus vodorovně prokrojíme na 3 pláty. Spodní díl potřeme slabou vrstvou džemu a na ni rozetřeme třetinu krému. Na něj položíme střední díl, který rovněž potřeme džemem a třetinou krému. Totéž zopakujeme i s horním dílem korpusu.
- Dortík posypeme opraženými mandlovými lupínky a poklademe omytými jahodami.