Úterý 18. května 2021, svátek má Nataša
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 18. května 2021 Nataša

Nahý dortík s jahodami

Je jedno, jestli budete slavit 1. máj, lásky čas, jen se svým partnerem, nebo s celou rodinou. Sladká tečka ke kávě se rozhodně bude hodit.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez chladnutí

Ingredience

8 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1945 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    42,6 g

    48 %

    43 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    16,3 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    24,9 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a medem do pevné pěny. Mouku prosejeme a promícháme s mletými mandlemi. Do vaječné pěny lehce vmícháme olej a nakonec moučnou směs. Těsto rozetřeme do menší dortové formy. Pečeme v troubě předehřáté na 165 °C asi 40 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
  2. V míse promícháme vychlazený tvaroh, ricottu a smetanu. Přisypeme cukr a vše vyšleháme do hladkého krému. Mandlové plátky dáme na plech, lehce je opražíme ve vyhřáté troubě a necháme vychladnout.
  3. Korpus vodorovně prokrojíme na 3 pláty. Spodní díl potřeme slabou vrstvou džemu a na ni rozetřeme třetinu krému. Na něj položíme střední díl, který rovněž potřeme džemem a třetinou krému. Totéž zopakujeme i s horním dílem korpusu.
  4. Dortík posypeme opraženými mandlovými lupínky a poklademe omytými jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Jahodové galetky s bazalkou

Francouzské jahodové koláčky zvané galetky jsou snadné na přípravu a už při jejich pečení se bude...

Jahodový džem

Co s velkou úrodou jahod? Připravte si luxusní domácí jahodovou zavařeninu.

Jahodová zmrzlina

K létu patří zmrzlina, a to ideálně taková, kterou jsme si připravili sami doma. Zkuste tuto...

Koláčky s tvarohem a rebarborou

Rebarbora tvoří s tvarohem dokonalou kombinaci a tyto koláčky jsou toho důkazem.

Mandlový krém v listovém těstě podle Ivety Fabešové

Tento dezert upečete v troubě i na grilu.

Zobrazit více