Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

1 hodnocení

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    596 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2492 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    4,2 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    62,5 g

    99 %

    92 %

  • Tuky

    36,0 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    15,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo dobře promícháme s bylinkami a citronovou kůrou. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme zatuhnout v chladničce.
  2. Králičí stehna rozřízneme nožem tak, aby vznikly čtyři plátky masa. Poklademe je ztuhlým bylinkovým máslem nakrájeným na kousky. Na každý kousek pak dáme plátek slaniny. Dochutíme solí a pepřem a zabalíme do závitků. Obalíme je zbylou slaninou a upevníme potravinovým provázkem.
  3. Připravené závitky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáčku a podlijeme vývarem. Pečeme ve vyhřáté troubě pi 180 °C asi 20 minut. Výpek přelijeme do pánve. Přidáme hořčici a smetanu a na mírném ohni mícháme, dokud se vše nespojí. Závitky podáváme s omáčkou a petrželovými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.