Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

1 hodnocení

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Máslo dobře promícháme s bylinkami a citronovou kůrou. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme zatuhnout v chladničce.
  2. Králičí stehna rozřízneme nožem tak, aby vznikly čtyři plátky masa. Poklademe je ztuhlým bylinkovým máslem nakrájeným na kousky. Na každý kousek pak dáme plátek slaniny. Dochutíme solí a pepřem a zabalíme do závitků. Obalíme je zbylou slaninou a upevníme potravinovým provázkem.
  3. Připravené závitky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáčku a podlijeme vývarem. Pečeme ve vyhřáté troubě pi 180 °C asi 20 minut. Výpek přelijeme do pánve. Přidáme hořčici a smetanu a na mírném ohni mícháme, dokud se vše nespojí. Závitky podáváme s omáčkou a petrželovými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    596 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2492 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    4,2 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    62,5 g

    99 %

    92 %

  • Tuky

    36,0 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    15,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.