Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou
Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.
Vaření 60 min
bez tuhnutí
Postup
- Máslo dobře promícháme s bylinkami a citronovou kůrou. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme zatuhnout v chladničce.
- Králičí stehna rozřízneme nožem tak, aby vznikly čtyři plátky masa. Poklademe je ztuhlým bylinkovým máslem nakrájeným na kousky. Na každý kousek pak dáme plátek slaniny. Dochutíme solí a pepřem a zabalíme do závitků. Obalíme je zbylou slaninou a upevníme potravinovým provázkem.
- Připravené závitky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáčku a podlijeme vývarem. Pečeme ve vyhřáté troubě pi 180 °C asi 20 minut. Výpek přelijeme do pánve. Přidáme hořčici a smetanu a na mírném ohni mícháme, dokud se vše nespojí. Závitky podáváme s omáčkou a petrželovými bramborami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
596 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2492 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
4,2 g
5 %
4 %
-
Vláknina
0,1 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
62,5 g
99 %
92 %
-
Tuky
36,0 g
55 %
51 %
-
nasycené
15,8 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA