Ingredience
Postup
- Žampiony očistíme, odlomíme nožičky a nasekáme je nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky velikosti žampionových hlaviček.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme ji na pánev a krátce opečeme. Přidáme nasekané nožičky hub, pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Do směsi rozklepneme jedno vejce, opět velmi krátce orestujeme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- Houbovou směsí naplníme kloboučky žampionů. Obalujeme je jako řízek v trojobalu (v hladké mouce, v osoleném rozšlehaném vajíčku a ve strouhance). Obalené žampiony napíchujeme střídavě s kousky papriky na špejle a smažíme v rozpáleném oleji. Usmažené špízky podáváme ozdobené čerstvým polníčkem nebo jiným listovým salátem a s tatarskou omáčkou.