Nadívané žampiony na špízu

Smažené žampiony chutnají skvěle a co teprve nadívané.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    490 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2052 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    31,5 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žampiony očistíme, odlomíme nožičky a nasekáme je nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky velikosti žampionových hlaviček.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme ji na pánev a krátce opečeme. Přidáme nasekané nožičky hub, pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Do směsi rozklepneme jedno vejce, opět velmi krátce orestujeme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  3. Houbovou směsí naplníme kloboučky žampionů. Obalujeme je jako řízek v trojobalu (v hladké mouce, v osoleném rozšlehaném vajíčku a ve strouhance). Obalené žampiony napíchujeme střídavě s kousky papriky na špejle a smažíme v rozpáleném oleji. Usmažené špízky podáváme ozdobené čerstvým polníčkem nebo jiným listovým salátem a s tatarskou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.